Sunday, April 25, 2010

ada la hikmahnya

redha








redha









redha
 ape yang perlu kita buat hanya redha dengan ketentuan ILAHI..

semalam lepas xzam biochem yang memeningkan kepala aku n menserabutkn hotak ku, aku n ahli beit bt plan nk g jalan2 berwindown shopping kt shopping complex tpi sg nil uh.. 
aku dh pasang niat awl2 dah aku takkan shopping papepun walau 1 barang kcuali brangan keperluan aku..niat aku memang suci gile ar..sesuci dedebu di bumi mesir dah aku ase..kitorang sebenarnya first tyme nih nk try jalan2 kt shopping complex tuh..nama shopping complex tu pun aku terkial-kial terbelit-belit lidah nk sebut..biasa ar nama arab kan kalau kt malaysia nama shopping complex memg aku hapal ar satu2..sume dah dlm kepala aku dh even cmne nk pgi pun aku tau ar.....nmpk sgt duk malaysia asyik pusing2 cari tempat membeli dan blaaahh je aku nih..huahua..

pastu tahan laa teksi depan restoran abu ******..aku xleh sbut nma restoran ni sebab aku nk kutuk restoran nih..huahua..hampeh ar restoran ni..kitorang nk smbut birthday kt situ pun xleh..dah laaa pak cik yang jadi waiter kt ctu bajet gile..lyn budak2 nih cm hape-hape jeee...huusssshhh memg xkn jejak ar kt restoran tuh..nk tengok pun aku tak hingiiinn!!!

eh2 dah2 cite sal restoran tuh...dh lari topik dh nih... sampai je kt sane kitorang pun pusing2 ar cri barang2 anis..first kedai yang kitorang masuk adalah butik jubah-jubah dari turki..dri luar aku tengok cantik sgt2 jubah-jubah tuh..tapi memang confirm dengan cop sirim xknnye ade saiz aku ah..aku kan saiz budak sekolah rendah jee..aku x pernah berangan atau bermimpi nk beli jubah2 tuh..tapi masuk laa jgk nk puaskn hati kan..masuk er trus ar terkam yang cntik2 tuh..akupun jenguk laa harga die perghhhh 500 geneh kot satu..gila mahal...xpelaa jubah turki kita memang tak ditakdirkan untuk bersama..500 geneh 1 jubah..hussshhhh mengarut ah harga tuh..

barang anis dah jumpa,hand luggage lat pun dh jumpe pastu nk blik dah ni..hati aku dah menyanyi riang gumbira dah ni..aku mcm x percaya aku pgi shopping complex aku x abis duit lbh dri 10 geneh pun..wuhuuu itu satu kejayaan yang besar untuk cik nazirahanim ni..

pastu mase nek teksi balik tuh lat pun bertanya
sape ek yang pegang plastik COOK DOOR td??
aku relaks n sempoi ag sambil menghayati pemandangan indah sungai nil di waktu petang
pastu sume orang memang tak pegang pun plastik tuh
haaahhh aku dh mula kalut dh..orang lain x pegang mksdnyee aku laa yang pegang tapi masalahnyaa xde pun plastik tuh dalam tangan aku
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aku tertinggal plastik tuh
dushhh..dussshhh dusshhhhh nazirahanim hamik ko..
pehal ko sengal sgt pi tinggal makanan  berharga 30 geneh tuh??
melayang 30 geneh aku kene byr blik duit lat..
maka niat suci murni aku untuk brjimat akhirnya punah ranah dirempuh badai kecuaian aku sendiri
tapi aku redha ade la hikmahnye tuh..





hikmahnyee



 spageti tuna yang aku buat dengan penuh kasih sayang citambah rasa dengan perasaan bersalah kat yam









 

8 comments:

atisouless said...

hahha....lwk la citer ko naz..
btw, gmbr tuh mmg gmbr spagetti tuna ko ke o tipu2 jer???
nmpk sedap oh....

Naqiyan Anis said...

haha meh sini nak buat pengakuan kat tiqah. actually benda pertama ko kena tau,umah ktorg xpernah beli mangkuk color putih tu. so,laen2 ko paham2 je aa. hahahaha ;D

pasni,nazira hanim(aku eja nama ko betul2 ni) kena alert pada dunia sekeliling. huhue spy niat murni ko berjalan dgn lancar. mashi?

NaZ!Ra HaN!M said...

haa anis dh gtau soo aku xyh laa jwb spagetti btul atau x..paham2 je laa

ye2 aku kene alert..xleh cuai..kang nt aku jd doc tertinggal gunting dlm perut..x ke naye aku..nauzubillah

Sy@FizZ said...

wah.. pncapaian y bgs naz, xbw ape2 dr shopping mall :)
nama pe complex 2?? cm ner korng tahu
maju lah..

NaZ!Ra HaN!M said...

kitorg tau dri yah laa..die kan g cri hotel untuk dinner pastu terjumpa la..kitorg sje je nk g knl..

LuRveHaTeR said...

haha..giler tragis kau,naz~ nsib la ttgl mknn hrga 30genih..lau ttgl brg hrga bganda2 dr tuh..whoaaa..mau ko mroyan satu cairo...~ =p

NaZ!Ra HaN!M said...

hahaha kalau tertinggal barang 300 geneh ke memg aku mroyan terjun sungai nil laa wei..haha

zaizulyynda said...

waaa..terliur nengok spegetti tu..hehe